finsk leverandør på besøk hos ART

Først i Norge med nedbrytbar pakkefilm

ART har i årevis pakket brosjyrer og annet vedlegg med magasiner. Vi blir stadig mer opptatt av miljø og bærekraft og har ønsket et alternativ til plast. Etter lenge å ha undersøkt ulike materialer grundig, har valget falt på den 100 % biologisk nedbrytbare pakkefilmen Bioska 501. 
Tekst: Mayken Finholt • Foto: Mayken Finholt • 11.12.2017
arne-portrett
Ta kontakt med meg!

Arne Bruun
Daglig leder/salgsansvarlig
Mobil: + 47 404 18 391
arne@art-as.no
Det gjør oss til den første norske produsenten av postale sendinger med denne type biofilm. I tillegg til maisplast kan vi med andre ord nå tilby en ny miljøvennlig emballasje til kunder som er opptatt av miljøet.

Pakkefilmen er så miljøvennlig at den kan (og må) kastes med matavfall. Har du noe som skal plastpakkes, kan du nå gjøre det 100 % miljøvennlig hos Akershus Reklame Team. Biofilmen er fri for genmodifiserte organismer og brukes også for å oppnå utvidet holdbarhet av friske produkter, som frukt, grønnsaker og rotgrønnsaker – og dermed godkjent for direkte matkontakt.

 
Europas ledende produsent
Bioska 501 er en flerlagsfilm der det har blitt brukt flere forskjellige biologisk nedbrytbare og komposterbare råvarer for å få de nødvendige egenskapene som styrke og god gjennomsiktighet. Det brukes til aviser og magasiner og lages av finske Plastiroll, som utvikler og produserer biologisk nedbrytbare og kompostable materialer til blant annet emballasjebransjen. Plastirolls engasjement for naturen og deres styrke innen forskning- og utviklingsarbeid har gjort dem til en av Europas ledende produsent av biologisk nedbrytbare emballasjefilmer og poser.
Les mer om Plastiroll her (http://www.plastiroll.fi/en/products/biowaste-bags-sacks-films/bioska-bio-films/).


Mange fordeler 
Vi tok en prat med Marko Päiväniemi i Plastiroll som understreker at materialet er fritt for plast og laget av kompostabelt materiale.
«Det finnes ikke plastikk i produktet, og etterlater dermed ikke mikroplast-avfall i havet og naturen, som alle andre produkter som er laget av plast. I denne pakkefilmen har vi brukt flere ulike typer av bionedbrytbare råmaterialer for å oppnå ønsket kvalitet og funksjonalitet som transparens. Det er derfor vanskelig å si nøyaktig hvilke materialer den inneholder, ettersom det er mange forskjellige. Det har krevd mye forskning og utvikling for å oppnå ønsket resultat», sier Päiväniemi.


100 % biologisk nedbrytbar
  • Biofilmen er 100 % biologisk nedbrytbar og kompostabel i henhold til EN13432 og testet av Vinҫotte.
  • Laget i henhold til den franske normen NF T 51-800 (et krav for å kunne brukes i det franske markedet, der alle pakkefilmer må være biologisk nedbrytbare).
  • Produksjonsprosessen er CO2-nøytral.


To fluer i en smekk
Med biofilm kan du samle flere elementer i én utsendelse og samtidig holde portokostnadene nede. Vi har lang erfaring med plastpakking av blant annet bl.a. blader, magasiner og tegneserier. For deg som tenker på miljøet og ønsker et biologisk nedbrytbart materiale er vårt nye produkt det beste alternativet.

Har du spørsmål om produktet eller hvilke tjenester vi kan hjelpe deg med, ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale på tlf.: 63 87 26 00.

 

Relevante artikler

HHN_hjemmeside-liten-1
HHN_hjemmeside-liten-1

Har dratt i land en ny langsiktig avtale

Les mer
Fagpresseprisene-liten
Fagpresseprisene-liten

Utdelingen av Fagpresseprisene 2018

Les mer
Abo_service_hjemmeside
Abo_service_hjemmeside

Vi håndterer abonnentene dine!

Les mer